Galerie AdK

Nu in de galerie: AdK BUITENGEWOON

Waar staan we nu? Wat kunnen we in alle helderheid op dit moment organiseren?
Natuurlijk is het uitgangspunt om er met een positieve slag mee om te gaan. Het is eigenlijk echt heerlijk dat de galerie tijdens de eerste lockdown, maart/april 2020, de tijd kreeg om een nieuwe gietvloer te laten maken. Bij het opbouwen van een nieuw buro op de nieuwe vloer ook gelijk de gelegenheid had om de ladenkast erin weg te werken. De pandemie, en de daarmee samenhangende lockdown periodes, bracht een halt aan de vanzelfsprekende manier van organiseren van tentoonstellingen in de galerie. De verbouwing eenmaal achter de rug, bleek dat Covid-19 nog niet bedongen was en is. De galerie heeft gelukkig samen met haar kunstenaars echt prachtige en sterke tentoonstellingen kunnen maken dit najaar. Daarbij bleek dat het publiek wel degelijk, met in acht neming van de nieuwe gezondheidregels, weer durfde te komen.

De komende periode, vanaf 22 januari tot half april, zijn er kortlopende installaties gepland, zes in totaal. Twee weekenden: twee maal vrijdag, twee maal zaterdag en één zondag, zal een kunstenaar in een installatie een kant van zijn/haar werk belichten, die niet in een gewone tentoonstelling naar voren komt. Daarmee is de overkoepelende titel: AdK BUITENGEWOON helder en sluit aan bij het ongewone van de huidige maatschappelijke situatie.

Deze installaties worden niet aangekondigd met een affiche. Bij de start is er één affiche waar ze alle zes met de data opstaan. Daarnaast gaat de galerie werken met een nieuwsbrief per mail. Ook de nieuwe galeriesite www.galerieadk.nl zal het helder en direct mogelijk zichtbaar gaan maken.

TIP: maak een snelkoppeling van de nieuwe site, lijkt op een app en je hebt een directe koppeling op je mobiel naar de galerie!

Els ter Horst – PALISSADE

In de installatie Palissade drukt Els ter Horst uit hoe allerlei informatiestromen in je hoofd samenkomen. Hoe je zelf een eigen denkwereld combineert met de omringende werkelijkheid, schakels en lijnen, van ruimtelijk tot plat. Om ordening aan te brengen moet je gebieden, sferen of tijd (tijdelijk) afpalen. Met wonderlijke, intrigerende combinaties als resultaat.

22 en 23; 29, 30 en 31 januari 2021

Beeld van de installatie

Palissade, Els ter Horst 1
Palissade, Els ter Horst 2
Palissade, Els ter Horst 3
Palissade, Els ter Horst 4
Palissade, Els ter Horst 5
Palissade, Els ter Horst 6
Palissade, Els ter Horst 7
Palissade, Els ter Horst 8
Palissade, Els ter Horst 9
Palissade, Els ter Horst 10

Chris de Bueger – ELEGIE

Twaalf recente schilderijen van gelijk formaat, 115 x 165 cm. Elk doek toont een groep mensen die je bij tegenlicht waarneemt. Overbelichting straalt de ruimte binnen. Het werk vertelt geen verhaal maar schept een stilte die groeit naarmate je langer kijkt.

5, 6 en 7; 12 en 13 februari

Beeld van de installatie

Elegie, Chris de Bueger, in atelier 1
Elegie, Chris de Bueger, in atelier 2
Elegie, Chris de Bueger, in atelier 3
Elegie, Chris de Bueger, in atelier 4
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 1
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 2
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 3
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 4
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 5
Elegie, Chris de Bueger, in galerie 6

Bert Neelen – BOOM & BOEK

BOEKPRESENTATIES van
Rosa Lachenmeier
Els ter Horst
Hanneke van der Hoeven
Corn.elius
Otto Graphic
Marjo Postma

De eerste indruk is een prachtige leeszaal, sereen en helder zijn 15 kunstenaarsboeken gepresenteerd, die alle 15 qua beeld, boek en tekst visueel knap in elkaar steken. In het midden het book/boek beeld van Bert Neelen, die op een monumentale manier de kracht van het boek aanwezig maakt.
Het beeld heeft een directheid, ruw of ongepolijst, die ook om die reden heel dichtbij de betekenis van een kunstenaarsboek komt. Die hebben namelijk echt een eigen plek in de boekenwereld. Alles aan een kunstenaarsboek, kaft, binding, lettertype, samenhang beeld en tekst is door de kunstenaar zelf verantwoord en overwogen. Een éénpersoonsproductieproces! Die finesse kom je zichtbaar tegen in beeld en omringende boeken!

19 en 20; 26, 27 en 28 februari

Beeld van de installatie

oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers
oom en boek, 
Bert Neelen en 6 boekenmakers

Speciale kunstbeurs – WISSELWERKEN

Kunstwerken die door de tijd hun plek aan de muur hebben verloren, krijgen een kans op een plek op een nieuwe muur via de speciale beurs die Galerie AdK in maart organiseert.

Galerie AdK heeft enkele verzamelaars uitgenodigd kunst waarvoor ze geen plaats meer hadden ter beschikking te stellen voor een nieuwe eigenaar. Werk uit deze privécollecties vullen drie kijkdagen lang de wanden van de galerie. Op vrijdag 5, zaterdag 6, zondag 7 en vrijdag 12 maart. Al het werk is te koop voor vaste prijzen.

Vraag een pdf met de spelregels en een lijst van de werken aan (mogelijk vanaf 5 maart) en/of kom naar de kijkdagen.

Ophalen kunstwerken: zaterdag 13 maart en zondag 14 maart.

Een geweldige manier om een kunstcollectie te beginnen of uit te breiden!

Kijkdagen: 5, 6, 7 en 12 maart van 12.00 tot 18.00 uur; ophalen 13 en 14 maart

Ike van Cleeff – GETUIGEN

19 en 20; 26, 27 en 28 maart

Ildikó Horváth – MA – INTERSTICES INMATTER

2 en 3; 9, 10 en 11 april

This site is protected by reCHAPTA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply